Mistrzostwa Europy 2010 w Szczecinie?

Postprzez break » 10 Maj 2007, 14:27

Jak podaje Przegląd Sportowy, prezydent Szczecina wraz z grupą działaczy, rzucił hasło organizacji mistrzostw Europy w pływaniu na długim basenie w 2010 roku.

Kłopot polega na tym, że miasto nie ma jeszcze odpowiedniego obiektu. Delegacja Szczecina wybiera się zatem do stolicy na rozmowy z Ministerstwie Sportu, bo bez takiego poparcia trudno o realizację ambitnego przedsięwzięcia.

Na marginesie warto odnotować fakt, iż prezydent Szczecina Piotr Krzystek na innej konferencji prasowej zapowiedział, że za 3 lata w Szczecinie stanie nowoczesny stadion, który ma pomieścić około 33 tysięcy widzów (Szczecin wciąż walczy o organizację Euro 2012)

Moim zdaniem nie ma lepszego czasu na taką inicjatywę niż obecny okres po MŚ w Melbourne, szczecińskie starty przyniosły mało spodziewane medale, pomimo wcześniejszych sukcesów, ktoś usłyszał o kimś takim jak Sawrymowicz i Stańczyk. Dlaczego długi basen ma powstać tylko w przy warszawskiej AWF? (jeśli powstanie). O publiczność nie trzeba się chyba specjalnie martwić, gdyby coś takiego zorganizowali, ja na pewno bym się pojawił. Jeśli już sam prezydent wychodzi z taką propozycją uważam, że cały projekt ma spore szanse na powodzenie, tylko trzeba chcieć :)

Co o tym sądzicie?
Awatar użytkownika
break
user

Dołączenie: 23 Sie 2005, 00:50
Miejscowość: Wrocław

Postprzez Blaster » 10 Maj 2007, 15:51

eeee krzyzyk na droge i powodzenia bo trzeba lobbing Slomy przezwyciezyc jesli chod字尾かせ名d類場線 zi o kase na drugi basen, bo sadze ze w bulachrodzi sie kasa na warszawski
My element is water. My weapon is my body. My world is swimming." -- Martina Moravcova

“The water is your friend.....you don't have to fight with water, just share the same spirit as the water, and it will help you move.”
Alexander Popov

Image
Awatar użytkownika
Blaster
user

Dołączenie: 27 Sie 2005, 09:36
Miejscowość: lesne miasto

Postprzez roshu » 10 Maj 2007, 20:25

hehe chyba sobie ktoś tu żartuje... ME w szczecinie? Uwierzę dopiero jak zobaczę ; )
roshu
swimmer

Dołączenie: 31 Sie 2005, 21:12
Miejscowość: Szczecin

Postprzez roshu » 10 Maj 2007, 20:30

Co do naszego prezydenta ... miło z jego strony, że się tak wypowiada ale na razie to on tylko obiecuje i obiecuje, a nic jeszcze nie zdziałał w naszym zapomnianym przez wszystkich mieście. Podobno na jeziorze Dąbie (cześć Odry) ma powstać miasto coś a'la Wenecja i jakieś poduszkowce coś cuda na kiju. A ja nie chciałbym niczego poza doprowadzniem lini tramwajowej na moje osiedle, która 'dojeżdża' tu już od lat 70-tyc czy 80-tych, a dojechać nie może.

Ale trzeba być optymistą...
roshu
swimmer

Dołączenie: 31 Sie 2005, 21:12
Miejscowość: Szczecin

Postprzez Blaster » 10 Maj 2007, 21:29

Roshu , ale optymizm powiał z twojej wypowiedzi hehehe , nie ch mnie kule biją
My element is water. My weapon is my body. My world is swimming." -- Martina Moravcova

“The water is your friend.....you don't have to fight with water, just share the same spirit as the water, and it will help you move.”
Alexander Popov

Image
Awatar użytkownika
Blaster
user

Dołączenie: 27 Sie 2005, 09:36
Miejscowość: lesne miasto

Postprzez break » 31 Lip 2010, 22:58

nawet nie wiedziałem, że pisałem o tym już w 2007 roku ;) i udało się
Awatar użytkownika
break
user

Dołączenie: 23 Sie 2005, 00:50
Miejscowość: Wrocław

Postprzez SwImKa » 01 Sie 2010, 14:13

Udało, udało! Ahhh, break, jesteś genialny, "zapeszyłeś" taaaaaaaaakie COŚ! <3
Czasem potrzebuję chwilę,by zrozumieć od początku, co jest najważniejsze...
SwImKa
user

Dołączenie: 17 Gru 2005, 20:28
Miejscowość: Kalisz/Poznań

Powróć do Newsy

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Yahoo [Bot] oraz 1 gość

Menu Użytkownika

Login