Mistrzostwa Europy 2010 w Szczecinie?
7 posty(ów) • Strona 1 z 1
Jak podaje Przegląd Sportowy, prezydent Szczecina wraz z grupą działaczy, rzucił hasło organizacji mistrzostw Europy w pływaniu na długim basenie w 2010 roku.
Kłopot polega na tym, że miasto nie ma jeszcze odpowiedniego obiektu. Delegacja Szczecina wybiera się zatem do stolicy na rozmowy z Ministerstwie Sportu, bo bez takiego poparcia trudno o realizację ambitnego przedsięwzięcia.
Na marginesie warto odnotować fakt, iż prezydent Szczecina Piotr Krzystek na innej konferencji prasowej zapowiedział, że za 3 lata w Szczecinie stanie nowoczesny stadion, który ma pomieścić około 33 tysięcy widzów (Szczecin wciąż walczy o organizację Euro 2012)
Moim zdaniem nie ma lepszego czasu na taką inicjatywę niż obecny okres po MŚ w Melbourne, szczecińskie starty przyniosły mało spodziewane medale, pomimo wcześniejszych sukcesów, ktoś usłyszał o kimś takim jak Sawrymowicz i Stańczyk. Dlaczego długi basen ma powstać tylko w przy warszawskiej AWF? (jeśli powstanie). O publiczność nie trzeba się chyba specjalnie martwić, gdyby coś takiego zorganizowali, ja na pewno bym się pojawił. Jeśli już sam prezydent wychodzi z taką propozycją uważam, że cały projekt ma spore szanse na powodzenie, tylko trzeba chcieć :)
Co o tym sądzicie?
Kłopot polega na tym, że miasto nie ma jeszcze odpowiedniego obiektu. Delegacja Szczecina wybiera się zatem do stolicy na rozmowy z Ministerstwie Sportu, bo bez takiego poparcia trudno o realizację ambitnego przedsięwzięcia.
Na marginesie warto odnotować fakt, iż prezydent Szczecina Piotr Krzystek na innej konferencji prasowej zapowiedział, że za 3 lata w Szczecinie stanie nowoczesny stadion, który ma pomieścić około 33 tysięcy widzów (Szczecin wciąż walczy o organizację Euro 2012)
Moim zdaniem nie ma lepszego czasu na taką inicjatywę niż obecny okres po MŚ w Melbourne, szczecińskie starty przyniosły mało spodziewane medale, pomimo wcześniejszych sukcesów, ktoś usłyszał o kimś takim jak Sawrymowicz i Stańczyk. Dlaczego długi basen ma powstać tylko w przy warszawskiej AWF? (jeśli powstanie). O publiczność nie trzeba się chyba specjalnie martwić, gdyby coś takiego zorganizowali, ja na pewno bym się pojawił. Jeśli już sam prezydent wychodzi z taką propozycją uważam, że cały projekt ma spore szanse na powodzenie, tylko trzeba chcieć :)
Co o tym sądzicie?
-

break - user
- Dołączenie: 23 Sie 2005, 00:50
- Miejscowość: Wrocław
eeee krzyzyk na droge i powodzenia bo trzeba lobbing Slomy przezwyciezyc jesli chod字尾かせ名d類場線 zi o kase na drugi basen, bo sadze ze w bulachrodzi sie kasa na warszawski
-

Blaster - user
- Dołączenie: 27 Sie 2005, 09:36
- Miejscowość: lesne miasto
Co do naszego prezydenta ... miło z jego strony, że się tak wypowiada ale na razie to on tylko obiecuje i obiecuje, a nic jeszcze nie zdziałał w naszym zapomnianym przez wszystkich mieście. Podobno na jeziorze Dąbie (cześć Odry) ma powstać miasto coś a'la Wenecja i jakieś poduszkowce coś cuda na kiju. A ja nie chciałbym niczego poza doprowadzniem lini tramwajowej na moje osiedle, która 'dojeżdża' tu już od lat 70-tyc czy 80-tych, a dojechać nie może.
Ale trzeba być optymistą...
Ale trzeba być optymistą...
- roshu
- swimmer
- Dołączenie: 31 Sie 2005, 21:12
- Miejscowość: Szczecin
Roshu , ale optymizm powiał z twojej wypowiedzi hehehe , nie ch mnie kule biją
-

Blaster - user
- Dołączenie: 27 Sie 2005, 09:36
- Miejscowość: lesne miasto
7 posty(ów) • Strona 1 z 1